Zdravé kancelárske stoly

3.8.2023 | produkty | kancelárske stoly | výškovo nastaviteľný stôl

Prečo by ste si mali zaobstarať elektricky výškovo nastaviteľný stôl?

Vaše zdravie je asi dostatočný dôvod. Viete že chronické bolesti chrbta zaradila svetová zdravotnícka organizácia WHO medzi tzv. civilizačné choroby? Dokonca sa hovorí o epidémii 21. storočia!

A čo váš chrbát? Ešte nebolí? Skvelé! Čo pre to robíte? Chodíte cvičiť alebo behať? Výborne! Lenže vo fitku alebo behaním strávite denne (?) cca. hodinu. Ale v práci potom sedíte 5 dní v týždni 8 hodín! Niekedy aj viac. To je výrazný nepomer.

Ona totiž pozícia v sede nie je pre človeka prirodzená a už vôbec nie zdravá. Keď navyše sedíte zle, tak si pri zlom sedení snažíte nesprávnu pozíciu tela uľaviť. Takže sa ešte viac hrbíte, rôzne nakláňate a celé to zhoršujete. A že to tak je, tak na to môžete vziať jed.

Čo teda s tým?

Ja by som vám rozhodne odporučil výškovo nastaviteľný stôl HOBIS MOTION ERGO. Jeho zásadnou výhodou oproti pevnému stolu je, že stôl sa vďaka možnosti nastavenia výšky pracovnej plochy prispôsobí vám. A nie, že vy sa budete prispôsobovať stolu. Pevné kancelárske stoly sa vyrábajú vo výške 75,5 cm. Je to dané odporúčacou normou a je to kompromis pre mainstreamovú väčšinu. Ale pre mnohých z nás to môže byť problém, pretože nemáme všetci rovnakú postavu. Trúfnem si tvrdiť, že pri výške 180 cm sa už nad stolom hrbíte a tým si zarábate na problémy s chrbtom.

Pri stole MOTION ERGO je to inak. Posadíte sa na správne nastavenú kvalitnú stoličku (o tom v inom blogu). V pracovnej doske je ergonomický výrez, do ktorého sa prisuniete a položíte si ruky na stôl. Ako keď chcete písať na klávesnici. Potom si stôl nastavíte na výšku tak, aby ste mali chrbát pevne opretý a vzpriamený. Pri správne nastavenej výške stola váhu paží neponesie vaša šija, ale bude vynesená stolom. Je to rovnaký princíp ako lakťové opierky pri stoličke alebo napríklad v aute. Tým sa uľaví vašim trapézovým svalom a umožní sa relaxácia vašej šije počas sedenia. Také sedenie znižuje riziko preťaženia chrbtice a predchádza zdravotným problémom.

Ako bonus sa potom postavíte, stoličku odsuniete a stôl si opäť nastavíte tak, aby ste pri ňom stáli pekne vzpriamene. Nielen váš chrbát, ale celé telo to veľmi ocenia. Uvidíte, že sa budete cítiť fajn. Pretiahnete si svaly, zlepší sa vám obeh krvi, občas si prešliapnete … Tak raz za dve hodiny sedenia aspoň na 15 minút. To napokon odporúča aj známy špecialista na liečenie skoliózy a chronických bolestí chrbta MUDr. Smíšek. S ním sme na vývoji tohto stola spolupracovali.

Nájdite rozdiely…
Nájdite rozdiely…

Pokiaľ vám stôl HOBIS ERGO MOTION s ergonomickým výrezom z nejakého dôvodu nebude vyhovovať, tak si zvoľte iný stôl z našej širokej ponuky zdvíhacích stolov. Tie síce ergonomický výrez v stolovej doske nemajú, ale ostatné výhody výškovo nastaviteľných stolov zostávajú. Nastavíte si výšku pracovnej plochy vašej postave „na mieru“ a môžete si zvoliť prácu v stoji.

Aj keď problémy s chrbtom nemáte, tak výškovo nastaviteľné stoly slúžia ako účinná prevencia, ako predísť bolestiam chrbta. A ak už bolesťami chrbta trpíte, tak je to vítaná pomoc.

Súvisiace

Prípojné zásuvkové panely

3.8.2023 | produkty

Prípojné zásuvkové panely

Zrejme sa to stalo už aj vám. Sedíte pri stole a máte vybitý telefón. V ruke nabíjačku a premýšľate kam s ňou. Pretože v jednej zásuvke pri stole je počítač, v druhej tlačiareň a vy telefón potrebujete mať po ruke.

Zobraziť článok